Interaksjonsdesign handler om samspillet mellom brukeren og funksjonene på nettsidene.

Interaksjonsdesign fokuserer på å skape intuitive, engasjerende og brukervennlige interaksjoner mellom brukerne og digitale løsninger.

Her er noen av fordelene og verdien av interaksjonsdesign for digitale løsninger:

Forbedret brukeropplevelse

Ved å optimalisere brukerflyt, navigasjon, tilbakemeldinger og interaksjoner, kan interaksjonsdesign forbedre brukeropplevelsen betydelig. Dette resulterer i mer tilfredse brukere, lavere frustrasjon og høyere brukerengasjement.

Økt brukeroppfyllelse

Gjennom å designe interaksjoner som er tilpasset brukernes behov og preferanser, kan interaksjonsdesign hjelpe til med å oppfylle brukernes mål og oppgaver på en effektiv måte. Når brukerne opplever en sømløs og problemfri interaksjon med digitale løsninger, øker deres oppfyllelse og tilfredshet. Dette kan føre til økt lojalitet og positiv munn-til-munn-anbefaling.

Bedre konverteringsfrekvens

Interaksjonsdesign kan ha en direkte innvirkning på konverteringsfrekvensen. Ved å optimalisere interaksjonene i viktige konverteringspunkter, som utfylling av skjemaer, bestillingsprosesser eller abonnementsregistreringer, kan interaksjonsdesign bidra til å redusere friksjon og øke konverteringsraten. Enkle og intuitive interaksjoner kan motivere brukerne til å fullføre handlingene og bli kunder. Skaper differensiering og konkurransefortrinn: Gjennom et godt gjennomtenkt interaksjonsdesign kan digitale løsninger skille seg ut fra konkurrentene. Unike, nyskapende og engasjerende interaksjoner kan tiltrekke seg oppmerksomhet, skape et minneverdig inntrykk og bidra til å bygge en sterk merkevare. Ved å gi brukerne en unik og positiv opplevelse, kan interaksjonsdesign bidra til å etablere virksomheten som en leder i bransjen.

Redusert brukerfeil og kundestøttebehov

Et godt interaksjonsdesign kan bidra til å redusere brukerfeil og behovet for kundestøtte. Gjennom klare og tydelige veiledninger, tilbakemeldinger og interaksjoner kan interaksjonsdesign veilede brukerne gjennom prosessene og redusere feil. Dette resulterer i en mer effektiv brukeropplevelse og reduserte kostnader forbundet med kundestøtte. Tilpasning til ulike enheter og plattformer: Interaksjonsdesign tar hensyn til ulike enheter og plattformer, og tilpasser interaksjonene for å sikre en optimal opplevelse uavhengig av skjermstørrelse eller enhetstype. Ved å tilby en konsistent og sømløs opplevelse på tvers av ulike enheter, som mobile enheter, nettbrett eller datamaskiner, kan interaksjonsdesign sikre brukerens tilfredshet uansett hvordan de velger å interagere med løsningen.

Samlet sett gir interaksjonsdesign betydelig verdi for både virksomheten og brukerne ved å forbedre brukeropplevelsen, øke brukeroppfyllelsen, øke konverteringsfrekvensen, skape differensiering og redusere brukerfeil og kundestøttebehov. Det hjelper også til med å tilpasse seg ulike enheter og plattformer, og sikre en sømløs og optimal brukeropplevelse uansett kontekst.

Relevant arbeid

Er det en ting vi har lært gjennom de årene vi har holdt på, så er det at vi kan tro at vi vet, men at vi aldri bør være sikre før vi har testet på de som skal bruke det. Derfor ønsker vi alltid å teste det vi lager før vi lanserer.

Se flere prosjekter

Prosess

Vi følger deg gjennom prosessen, fra idé til ferdig løsning.

01

Innsikt

Hvem er vi, hvordan ser markedet ut, hvilke trender ser vi?

02

Strategi

Hvordan bør vi tilpasse oss markedet? Kan vi endre spillereglene?

03

Design

Brukeropplevelse er nøkkelen. Uten god brukeropplevelse får du ingen til å like å bruke produktet ditt.

04

Utvikling

Gode løsninger krever at man besitter ulike kompetanser og at man har god oversikt over hva som blir viktig fremover.

05

Opplæring

En løsning ingen kan bruke har liten verdi. Selv om vi søker å bygge brukervennlige løsninger, finnes det alltid noen triks man kan lære som gjør arbeidet morsommere og mer effektivt.

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Vi hjelper deg gjerne!

Jo André Fiksdal

Partner og Rådgiver

M: 98 29 00 22

jaf@oxx.no

Markus M. Haukebøe

Partner og CEO

M: 98 29 00 21

markus@oxx.no